• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

Het Coronavirus brengt van alles teweeg. In een week tijd is ons leven ingrijpend veranderd.

Veel mensen leven in spanning over hun gezondheid en van hun kwetsbare naasten. Hoewel de meesten rustig blijven en hun gang gaan, voelen velen een onderhuidse spanning. Wat komt er allemaal nog op ons af?

Als je het nieuws volgt, valt op hoeveel er niet doorgaat: het E.K. bijvoorbeeld en natuurlijk het Eurovisie Songfestival. Veel bedrijven ondervinden hinder van de crisis. En ook onze site vermeldt veel afgelastingen: Kerkdiensten, tal van activiteiten. Het is net alsof alles tot stilstand komt. Maar ook in persoonlijke levens is de impact groot: verjaardagsfeestjes, trouwerijen en zelfs uitvaarten kunnen niet doorgaan zoals we dat graag hadden gezien.

40ac7b5a 21d0 499e a167 5ab008e45d89

Het is jammer en in sommige gevallen diep triest. Maar het is niet anders. We zitten niet bij de pakken neer. Bij alles wat niet doorgaat, weten we immers, dat we als gemeente in een doorgaande beweging zijn, de beweging van Christus in de stroom van de Geest richting het Koninkrijk.

Inspiratie kunnen we vinden bij de profeet Habakuk, die in een grote nationale crisis de volgende woorden optekende: ‘Al zal de vijgenboom niet bloeien, al zal de wijnstok niets voortbrengen, al zal de oogst van de olijfboom tegenvallen, al zal er geen koren op de akkers staan, al zal er geen schaap meer in de kooien zijn en geen rund meer binnen de omheining–

toch zal ik juichen voor de HEER, jubelen voor de God die mij redt. God, de HEER, is mijn kracht, hij maakt mijn voeten snel als hinden, hij laat mij over mijn bergen gaan.’ (Hab 3:17-19)

Kor Datema.

© 2020 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld