Naar behoefte wordt een aantal keer per jaar een doopdienst gehouden. Hoewel het in onze gemeente mogelijk is om je als volwassene te laten dopen, worden de meesten als baby of jong kind gedoopt. In onze gemeente wordt dan de dienst samen met de doopouders voorbereid. Ook is er gelegenheid om een aantal keer met elkaar over geloven, dopen en geloofsopvoeding te praten. Als je je kind eventueel zou willen laten dopen, stuur dan een geboortekaartje naar het kerkelijk bureau of één van de predikanten. Dan wordt er contact opgenomen door iemand van de werkgroep ‘Levend Water’ voor een eerste gesprek.

Twee keer per jaar organiseert de werkgroep Levend Water krabbeldiensten voor kinderen van 2-6 jaar oud. In deze diensten kunnen jonge kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de kerk. Er zijn vrolijke liedjes, er is een verhaal, soms een toneelstukje en we maken iets samen. Na afloop is er een glaasje limonade en iets lekkers.
De diensten worden georganiseerd door de werkgroep Levend Water samen met ouders. 
Voor meer informatie neem contact op via de werkgroep.

Alle vierjarige kinderen en hun ouders worden uitgenodigd voor de vierjarigendienst in september, waarin symbolisch de overstap wordt gemaakt van de peutertijd naar de basisschool. Deze dienst is ook een eerste kennismaking met de kindernevendienst. Deze kerkdienst wordt voorbereid door de commissie Diensten voor Jong en Oud.

Alle kinderen tussen 6 en 10 jaar worden uitgenodigd voor de kinderavondmaalsdienst in het voorjaar. Van te voren is er een voorbereidingsmiddag waarop het avondmaal wordt uitgelegd en waarop we meehelpen om brood en wijn (druivensap) te maken.

Alle kinderen uit Groep 8 worden uitgenodigd voor de overstapviering in juni, waarin de overgang van de basisschool naar de middelbare school wordt gesymboliseerd. In de kerk betekent dit het afscheid van de kindernevendienst en het welkom voor de tienergespreksgroep die regelmatig wordt gehouden tijdens de ochtenddiensten. Deze kerkdienst wordt voorbereid door de commissie Levend Water in samenspraak met kinderen en ouders.