IMG 20220501 WA0000

Wat gaat er veranderen?

Vanaf deze zomer willen wij het jeugdwerk tijdens de zondagse diensten anders gaan organiseren. Wij willen de krachten gaan bundelen van beide gemeenten Halle en Varsseveld.

Actuele informatie?       Op de websites https://pgvarsseveld.nl/ en https://kerkhalle.nl/ En op de ouder appgroep.

Onduidelijk?                     Neem contact op met de kerkelijk werker Frans Brandenburg 06-20909157 of kerkelijkwerkerhallevarsseveld@gmail.com

Op dit moment is het lastig om in beide gemeenten het jeugdwerk in de lucht te houden. De groep met kinderen wordt kleiner en de groep met leiding ook. Er vallen gaten in het rooster in Halle en in Varsseveld. Daarom gaan wij eens proberen hoe het gaat als het jeugdwerk tijdens de zondagse viering op één plek georganiseerd gaat worden. De leiding is enthousiast, de kinderen zijn enthousiast en de ouders ook. Is alles dan alleen maar ‘top’? Nee, het kan betekenen dat gezinnen voorbij de kerk rijden waar ze normaal gesproken naartoe gaan. Om samen een kerkelijke gemeenschap te vormen moeten er soms grotere afstanden afgelegd worden. En dat is niet leuk voor de gezinnen maar ook niet voor de gemeenteleden. We willen elkaar graag blijven ontmoeten. Om elkaar te blijven zien en de twee gemeenten recht te doen gaan wij het jeugdwerk afwisselen in de verschillende kerkgebouwen. De ene week is het jeugdwerk in Laurentiuskerk, de andere keer in de Grote Kerk Halle en de week erop in de Keurhorst. De oppas voor de jongste kinderen, de kinderennevendienst en de tienergespreksgroep gaan in de kerken carrousel. Het wordt erg goed opletten waar het jeugdwerk georganiseerd wordt, zodat je zondag niet voor een verrassing komt te staan! Voor de betrokken ouders gebruiken we whatsapp. Als je in de appgroep wil mag je Frans Brandenburg benaderen. Voor opa’s en oma’s met kleinkinderen, vakantiegangers en andere betrokkenen willen we de website gebruiken voor de actuele informatie. Er komt ook een rooster in Dubbelspoor. Op het dienstenrooster van 2023 zijn ook de vierjarigendienst, de overstapdienst voor 12 jarigen en de catechesedienst samengevoegd. Ook deze diensten wisselen we af in de verschillende kerkgebouwen. De eerste ervaringen met het samenwerken zijn erg fijn. De tieners zijn het hele jaar al één groep. Er zijn al verschillende diensten geweest waarbij het jeugdwerk samen is georganiseerd. Het was erg fijn om te zien dat ook de ouders snel met elkaar mixen. Dat is ons goed bevallen!

Wat is er voor de rest goed om te weten?

Tijdens de kindernevendienst wordt er gespaard voor een goed doel. De ouders mogen de kinderen geld meegeven. Wij zijn op dit moment nog aan het sparen voor een weeshuis in Armenië. Zuster Maria is hiernaar toegegaan en zet zich hiervoor in. Zo hebben we al gespaard voor schoolspullen voor de kinderen. Als we gaan sparen voor een nieuw doel zullen we dat de ouders en de kinderen vertellen. Als het even kan nodigen wij iemand uit om hierover te komen vertellen. Ook de tienergespreksgroep is nieuw voor een aantal tieners. Johan en Arno zijn hiervan de leiding en maken een rooster. De tienergespreksgroep is ongeveer eens in de vier weken. De tijden zijn gelijk aan die van de dienst. Vaak bespreken ze een onderwerp en het is er erg gezellig. De tienergespreksgroep zal meedraaien in de carrousel van de kerkgebouwen.

Even op een rij:

Wat?                                   Oppas, kindernevendienst en tienergespreksgroep van Halle en Varsseveld gaan samen.

Waar?                                Het wordt een kerken carrousel. Laurentius, Grote Kerk Halle en Keurhorst wisselen elkaar af.

Wanneer?                         Vanaf september 2022

Actuele informatie?       Op de websites https://pgvarsseveld.nl/ en https://kerkhalle.nl/

                                            En op de ouder appgroep (ook in de appgroep? Vraag Frans)

Jeugddiensten?               De vierjarigen, overstap 12 jarigen en catechesediensten gaan samen in 2023

Onduidelijk?                     Neem contact op met de kerkelijk werker Frans Brandenburg 06-20909157 of kerkelijkwerkerhallevarsseveld@gmail.com

Met vriendelijke groet, namens alle vrijwilligers van het jeugdwerk,

Frans Brandenburg