• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

Lenny Kuhr op 14 maart in de Hengelose Remigiuskerk!

Lenny Kuhr

Vér voor Teach In en Duncan Lawrence, in 1969, won de onbekende zangeres Lenny Kuhr al eens het Songfestival. Opmerkelijk genoeg samen met drie andere landen.

Het was de start van een indrukwekkende carrière. Haar bijzondere stem is altijd onmiddellijk herkenbaar. Ze had grote hits met De Troubadour en Visite (met Les Poppys). Daarnaast zong ze prachtige subtiele theaterliedjes, fado’s en liederen van Schubert.

Na een stille periode maakte ze een comeback in het programma Ali B. Op Volle Toeren. Sindsdien is Lenny Kuhr helemaal terug met sfeervolle concerten vol prachtige chansons.

De monumentale Remigiuskerk in Hengelo Gld is de perfecte concertzaal voor deze bijzondere artieste!

 

NVVH-Vrouwennetwerk afd. Varsseveld

Woensdag 18 maart 

Let op, gaat niet door!! Lezing door Broeder Thomas Quartier

In ‘Het Witte Kerkje’, Doetinchemseweg 5, Varsseveld

Aanvang: 20.00 uur. Voor niet-leden geldt een vrijwillige bijdrage. 

"Liefdesgeboden": Benedictijnse spiritualiteit als bron voor liefde

Mag je als monnik van liefdesliederen houden? Hoe kan christelijke spiritualiteit je liefde verrijken? Veel mensen denken bij liefde en religie vooral aan strenge regels, maar de ervaring spreekt een andere taal: in het klooster van je leven mag je niet alleen liefhebben, nee, je moet! Liefde is geen verbod maar een gebod. Wie spiritualiteit zoekt, moet zijn gevoelens heiligen. Dat geldt voor negatieve emoties wanneer dingen niet goed gaan, maar zeker ook voor liefde wanneer je van andere mensen houdt. 

In deze lezing zal broeder Thomas over Liefdesgeboden vertellen, een aantal liederen ten gehore brengen en met de bezoekers in gesprek gaan. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Prof. Dr. Thomas Quartier osb (1972) is monnik van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. Hij doceert theologie aan de universiteiten van Nijmegen en Leuven en is verbonden aan het Titus Brandsma Instituut. Hij publiceerde onder andere: Heilige woede. Monnik zijn, een radicale keuze (Adveniat 2018) en Liefdesgeboden. Gevoel in het klooster van je leven (Adveniat 2019).

liefdesgeboden

 passion 2020 zelhem

Het Oost-Nederlands Kamerkoor op 4 april in de Hengelose Remigiuskerk!

Oost Nedrlands Kamerkoor

Het Oost-Nederlands Kamerkoor is beroemd, ook ver buiten Oost-Nederland. Onder de bezielende leiding van dirigent Rob Vermeulen weet dit grote koor altijd het publiek te raken. Elk jaar verzorgt het ONK een aantal speciale programma’s. In de afgelopen jaren bracht het koor ondermeer De Vespers van Rachmaninov, de Hohe Messe van Bach en Dixit Domus van Händel.

In 2020 werken ze onder anderen samen met de wereldberoemde flamenco-gitarist Paco Pena.

Op zaterdag 4 april zijn ze in de prachtige Remigiuskerk in Hengelo Gld., de ideale concertzaal en akoestiek voor deze talentvolle zangers. Het ONK brengt op 4 april een gevarieerd programma met ondermeer Miserere van Allegri en Russische muziek.

Projectkoor Dieren 2020

Uitvoering:

Johannes Passion  – J.S. Bach (verkorte versie)

 

Palmzondag 5 april 2020

 projectkoor

Voor de vijfde keer op rij oefent  in Dieren het projectkoor met koorzangers uit Dieren en wijde omgeving onder leiding van dirigent Hans Schimmel. Dit keer wordt er toegewerkt naar een verkorte versie van de Johannes Passion van J.S. Bach.

Het projectkoor Dieren kiest voor een versie waarbij alleen de koordelen (inclusief de koralen) worden gezongen; de aria’s worden niet gezongen maar er worden afbeeldingen van de kruiswegstaties getoond waarbij verbindende teksten worden voorgedragen. 

Tijdens het concert werkt ook een strijkkwintet mee.

Marieke Schimmel-Van Voorst begeleidt de repetities en het concert op orgel en piano.

De uitvoering vindt plaats op Palmzondag 5 april 2020 om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54 te Dieren; kerk open vanaf 15.30 uur.

De entree is kosteloos; wel wordt bij de uitgang een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Deze wordt van harte aanbevolen.

Het is handig om deze datum al vast in uw agenda vrij te houden.

Iedereen is van hartelijk welkom bij deze uitvoering.

Een vriendelijke groet en tot ziens op 5 april a.s.

Namens de organisatie, Ria van Voorst-Lockhorst

 

 

© 2021 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld