• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

 Sint Jorisconcert op 19 september: Camerata Trajectina

 GezongenVerhalen1190x610

Een nieuw seizoen, een nieuwe concertserie in de Bredevoortse Sint Joriskerk. Op 19 september opent Camerata Trajectina met Gezongen Verhalen met Nico van der Meel tenor en Constance Allanic harp.

De mooiste verhalende liederen uit de late Middeleeuwen en 16de eeuw. Een gezongen voorleesmiddag met uitleg door Nico van der Meel, meesterverteller en een van Nederlands bekendste tenoren.

Laat u meevoeren naar de denkbeelden, de taal en het ritme van honderden jaren

geleden. Constance Allanic begeleidt op harp, viola da gamba en hakkebord.

Een unieke luister-ervaring!

Camerata Trajectina. Het muzikale geheugen van Nederland

Met de muziek van de 16e en 17e eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal brengt Camerata Trajectina Nederlandse geschiedenis tot leven. Speelse en theatrale presentaties spiegelen de cultuur en maatschappij van toen aan ons herkenbare heden.

De poëzie in de 16e en 17e eeuw werd veelal gemaakt op bekende melodieën en werd dus gezongen!

Beroemde dichters als Hooft, Bredero en Cats maakten evengoed gebruik van deze manier van werken als eenvoudige soldaten en matrozen. Camerata Trajectina heeft een grote expertise opgebouwd in het terugvinden van melodieën bij deze teksten.

Tenslotte

Het concert vindt plaats op 19 september in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur.

Reserveren via de website is nodig. Zie voor de laatste informatie over de Corona-maatregelen de home-pagina van onze website:  https://sintjorisconcerten.nl.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 12,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Meer informatie vindt u op de volgende websites:

https://sintjorisconcerten.nl

https://www.camerata-trajectina.nl

 

© 2021 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld