• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

IMG 3629

Sinds 2013 ben ik met veel plezier predikant in de protestantse gemeente Varsseveld. Ik ben getrouwd met Joset van Leeuwen. Zij is Roomskatholiek, en werkt als geestelijk verzorger voor Carinova in Deventer en omstreken. Sinds 2020 is ons gezin uitgebreid met twee kinderen: Jan Jacob en Annelieke.

Mijn wieg stond in Utrecht en mijn jeugd speelde zich af in Driebergen. Mijn ouders waren betrokken bij de Navigators, een evangelische groepering die vooral onder studenten werkt. Die inslag heeft mijn geloofsbeleving gekleurd. Tegelijk ben ik tijdens mijn studie theologie in Utrecht in aanraking gekomen met andere manieren van geloven, die mijn kijk op God en geloof hebben verbreed. In die tijd zijn liturgie en kerkmuziek belangrijk geworden voor mijn geloofsbeleving.

Na mijn studie vond ik het fijn om mijn horizon nog wat te verbreden. Daarom heb ik ervoor gekozen om in deeltijd de PABO te doen. Na de afronding van die opleiding heb ik enkele jaren met veel plezier in het onderwijs gewerkt: een inspirerende omgeving met geweldige collega’s en leerlingen.

Wat mij aanspreekt in de protestantse gemeente Varsseveld, zijn de betrokken en gemotiveerde mensen, de diversiteit, de prachtige kerkgebouwen en de ruimte voor liturgie en kerkmuziek.

Mijn taken liggen op het gebied van het pastoraat (werkgebied Oost) en de diensten, de catechese en de liturgie.

© 2022 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld