• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

Kor pasfoto 2020 08Sinds 4 juli 1999 ben ik predikant in Varsseveld. Ik ben getrouwd met Frederiek Wester. Samen hebben we drie kinderen: Willem, Ceico en Gerrieke, die geboren zijn in respectievelijk 1995, 1997 en 1999.

Ik ben geboren in 1965 in de mooiste stad van Noord-Nederland: Groningen. Hier en in het lommerrijke Haren, ten zuiden van deze stad, ben ik de eerste 28 jaar van mijn leven opgegroeid. Na de middelbare school (Atheneüm met een redelijk bèta-gehalte) ging ik in 1984 na een korte vooropleiding Grieks en Latijn theologie studeren in Groningen. Gespecialiseerd heb ik me in de liturgiewetenschap, het Oude Testament en in de ethiek. In 1993 rondde ik de studie en de kerkelijke opleiding af en werd op 21 november van dat jaar predikant in de S.O.W.-gemeente Hantum c.a., dichtbij Dokkum. Na 5 jaar kreeg ik een beroep naar Varsseveld. Hier werk ik al weer meer dan twintig jaar met veel plezier. Ik ben hier als predikant verantwoordelijk voor het pastoraat in werkgebied west en ga met plezier voor in onze mooie kerkgebouwen. Voor twee dagdelen ben ik verbonden als geestelijk verzorger aan het Azora-Verpleeghuis Den Es. Dit is een verpleeghuis voor mensen met een psychogeriatrisch ziektebeeld, die een bijzondere benadering vragen. Daarnaast ben ik o.a. betrokken bij de Raad van Kerken en namens deze Raad heb ik zitting in de Adviesraad Sociaal Domein.

Ik ervaar de Protestantse Gemeente Varsseveld als een gemeente, waarin veel ruimte is voor verschillende geloofsbeleving, waarin mensen naar elkaar omzien en waar mensen vaak enthousiast bezig zijn met een stukje van het gemeentewerk.

© 2022 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld