• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst
De kinderdienst (tot 12 jaar) is ’s zondags tijdens de morgendienst in de  Keurhorst. Luisteren naar een bijbelverhaal, zingen en bidden, tekenen en plakken. Nooit vervelen dus!
We werken volgens de methode: Kind op Zondag van de NZV.
Meestal zijn er twee groepen, een groep van schoolgroep 1 t/m 4 en één van groep 5 t/m 8.
De kinderen gaan met hun ouders mee de kerk binnen en worden na de bijbellezing uitgenodigd om naar voren te komen en samen, met het licht dat aangestoken wordt aan het begin van de kerkdienst, te vertrekken naar de ruimte waar de kinderdienst gehouden wordt. Voor het eind van de kerkdienst –tijdens de collecte- komen ze weer de kerk binnen en mogen weer plaatsnemen naast hun ouders.
Het team van kinderdienst medewerkers werkt ook meestal mee met de projecten rondom de feestdagen Pasen, Pinksteren en natuurlijk Advent en Kerst! Vaak is er dan een cyclus van kinderdiensten waarop dan telkens verder ‘gewerkt’ wordt aan een doorlopend thema.
Er is tijdens de kinderdienst ook de mogelijkheid om wat te doneren in de collectebus, gehouden voor Oxfam Novib of een ander jaarlijks te bepalen doel. Hiervoor wordt meestal dan ook tijdens het kinderkerstfeest gecollecteerd.
De laatste zondag voor de zomervakantie is er een speciale dienst voor de kinderen uit groep 8 die overstappen van de kinderdienst naar de tienergespreksgroep. Dit wordt voorbereid door de leiding van de kinderdienst, tienergespreksgroep en enkele mensen van Levend Water.
De kinderdiensten zijn er elke zondag tijdens de kerkdiensten in de ochtend. Behalve bij speciale diensten zoals die van de commissie ‘Diensten voor Jong en Oud’. ’s Avonds en tijdens de Jongerendiensten op de ‘tweede feestdagen’ en in de Antoniuskapel is er geen kinderdienst.
Zie ook het kerkblad voor informatie omtrent het wel of niet doorgaan van de kinderdienst. (Ook tijdens de kerkdiensten in de zomervakantie vervalt soms de kinderdienst, of worden de groepen samengevoegd.)
Informatie: Marianne Wisman. 
Voor kinderen van 0 tot 4 jaar,  welke nog niet naar groep 1 gaan van de basisschool hebben beide kerken een kinderoppas-dienst.
Volgens rooster past dan een volwassene met behulp van een jongere op uw kind(eren).
In de Grote of Laurentiuskerk is alleen oppas tijdens speciale diensten. Dit wordt in Dubbelspoor vermeld.  In de consistorie kamer Is een mandje met tekenmaterialen verkrijgbaar bij de welkomstcommissie
De bezoekers van de ochtenddienst van de Keurhorst kunnen dan terecht in het bijgebouw, ingang links van de kerk. Bij binnenkomst linksom naar de zaal.
Indien uw kind ingeschreven staat bij onze gemeente, krijgen ze in het jaar dat ze naar de basisschool gaan een uitnodiging voor een viering, waarin ze ‘ingewijd’  worden om naar de kinderdienst te gaan. Dit zijn zogenaamde overgangsvieringen, georganiseerd door en beschreven onder “Levend Water ”.

Contactadres:
 
Keurhorst: mw. Annet Wisselink-Heezen
                  tel. 0315-617539 

                 

In de maanden september-juni is er elke eerste zondag van de maand tienergespreksgroep. We verzamelen voor het begin van de dienst in de consistorie. Met een sapje en iets lekkers erbij praten we over actuele onderwerpen en onderwerpen die met het geloof te maken hebben. Ook is er ruimte voor creativiteit en worden er spelletjes gedaan. Via de groeps-app kun je zien of het doorgaat, wie er komen en wat het onderwerp is. Meer informatie bij Gertjan de Pender: 06-42082029.

© 2021 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld