• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

  Update, nu op onze foto pagina de foto's van het kerstevent op zondag 8 december. 

dscf8131

  dscf8195

 Op zondagmiddag 8 december wordt er tijdens de Varsseveldse Kerstmarkt een cultureel Kerst-event in de Laurentiuskerk georganiseerd. Het Event is een ontmoetingsplaats om even op verhaal te komen tijdens de kerstmarkt. Het event begint om 13.00 uur en eindigt om 17.15 uur.

De kerk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol marktplein met kraampjes van allerlei goede doelen, zoals Joni, Amnesty International en de Keerkring. Bij de Creakerstkraam van Marianne Neerlaar kunt u zelf kerstversieringen maken. Er wordt door de Lions wijn verkocht voor een goed doel en er zullen kaarsen met de beeltenis van de Laurentiuskerk worden verkocht ten bate van de actie van het Varssevelds Glazen Huis.

Daarnaast is ook weer een expositie van schildersclub VAST.38

Natuurlijk zijn er ook optredens van diverse muziekgroepen en koren, waaronder Jubal, Concordia, de Varsseveldse Accordeon Vereniging en het Mannenkoor. Een klein gezelschap zal het verhaal uitbeelden van ‘Den wonderleken Kerstdag van vader Waomelink’.

Meer dan anders zal de het event in kerstsfeer worden gebracht. Tezamen met de fraai ingerichte marktkramen, een heuse kerststal en exposities levert dat een kleurrijk schouwspel op. Een andere indeling van de kerkzaal, een beamerpresentatie en achtergrondmuziek tussen de bedrijven door dragen er toe bij  dat onderdelen van het Event nog meer tot hun recht komen. Beslist de moeite waard om binnen te lopen. U bent van harte welkom.

 

© 2020 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld