• Grote kerk
  • Latijnse tekst
  • Keurhorst

Film ‘The biggest little farm’

De werkgroep Duurzaamheid van de Raad van Kerken organiseert

donderdag 27 februari een filmavond met de film ‘The biggest little farm’ over een idealistisch stel dat een boerderij begint dichtbij de natuur en vervolgens met hard werken en na grote tegenslagen ook successen boekt. Vooraf zal

nog wat informatie worden gegeven over de context van deze film.

De filmavond wordt gehouden in de Petrus & Pauluskerk aan het Kennedyplein in Ulft. De zaal is open om 19.30 uur. Tegen 20.00 uur zal de film worden gestart.

Meer informatie: Lies Visscher, 06-53464642 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Persbericht: Sint Jorisconcert op 8 maart 2020 met Elske te Lindert, sopraan en Jaap Eilander, piano.

elskejaapcompositie groot

Op 8 maart wordt het laatste Sint Jorisconcert van het seizoen 2019-2020 gebracht door Elske te Lindert, sopraan, en Jaap Eilander, piano.

Zij brengen u een Schubertiade met liederen van Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann en Johannes Brahms.

Ständchen, het bekende Gretchen am Spinnrade en Frühlingstraum van Schubert, Frühlingsbotschaft van Schumann, een prachtig samengesteld romantisch programma.

Over Schubertiaden schrijft Otto Glastra van Loon:

De 'Biedermeier'-tijd en -stijl van 1810-1848, met hun gemoedelijke, sentimentele,  brave-burger-mentaliteit mogen gedeeltelijk zijn samengevallen met Schuberts leven en werken, de befaamde 'Schubertianen', hielden hun legendarische Schubertiaden juist om het 'laffe gedoe' waar zij wars van waren, te ontlopen. Kennismaking met nieuwe poëzie en nieuwe muziek, debatten over kunst en politiek, zang en dans vulden deze bijeenkomsten en die werden gevolgd door vrolijk bier- of wijnhuisbezoek.

Musici

Elske te Lindert studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger. Ze laat zich nog altijd coachen door Cor Ardesch. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel les van Johannette Zomer.

Ze trad op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland.

Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reisopera.

Jaap Eilander, winnaar van het Petrof Piano Concours, studeerde in 2009 af op hoofdvak piano aan het ArtEZ-Conservatorium van Enschede. Hiervoor volgde hij pianolessen bij o.a. Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgt hij regelmatig lessen en masterclasses bij bijvoorbeeld Mikhail Markov, Marietta Petkova, Kateriina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg.

Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld 'Arabeske', gevolgd door twee Bach-albums in 2015 en 2020. 

 

Tenslotte

Het concert vindt plaats op 8 maart 2020 in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 12,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Meer informatie vindt u op de volgende websites:

https://sintjorisconcerten.nl

www.elsketelindert.nl

www.jaapeilander.nl

Lenny Kuhr op 14 maart in de Hengelose Remigiuskerk!

Lenny Kuhr

Vér voor Teach In en Duncan Lawrence, in 1969, won de onbekende zangeres Lenny Kuhr al eens het Songfestival. Opmerkelijk genoeg samen met drie andere landen.

Het was de start van een indrukwekkende carrière. Haar bijzondere stem is altijd onmiddellijk herkenbaar. Ze had grote hits met De Troubadour en Visite (met Les Poppys). Daarnaast zong ze prachtige subtiele theaterliedjes, fado’s en liederen van Schubert.

Na een stille periode maakte ze een comeback in het programma Ali B. Op Volle Toeren. Sindsdien is Lenny Kuhr helemaal terug met sfeervolle concerten vol prachtige chansons.

De monumentale Remigiuskerk in Hengelo Gld is de perfecte concertzaal voor deze bijzondere artieste!

 

NVVH-Vrouwennetwerk afd. Varsseveld

Woensdag 18 maart

Lezing door Broeder Thomas Quartier

In ‘Het Witte Kerkje’, Doetinchemseweg 5, Varsseveld

Aanvang: 20.00 uur. Voor niet-leden geldt een vrijwillige bijdrage. 

"Liefdesgeboden": Benedictijnse spiritualiteit als bron voor liefde

Mag je als monnik van liefdesliederen houden? Hoe kan christelijke spiritualiteit je liefde verrijken? Veel mensen denken bij liefde en religie vooral aan strenge regels, maar de ervaring spreekt een andere taal: in het klooster van je leven mag je niet alleen liefhebben, nee, je moet! Liefde is geen verbod maar een gebod. Wie spiritualiteit zoekt, moet zijn gevoelens heiligen. Dat geldt voor negatieve emoties wanneer dingen niet goed gaan, maar zeker ook voor liefde wanneer je van andere mensen houdt. 

In deze lezing zal broeder Thomas over Liefdesgeboden vertellen, een aantal liederen ten gehore brengen en met de bezoekers in gesprek gaan. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Prof. Dr. Thomas Quartier osb (1972) is monnik van de Sint Willibrordsabdij in Doetinchem. Hij doceert theologie aan de universiteiten van Nijmegen en Leuven en is verbonden aan het Titus Brandsma Instituut. Hij publiceerde onder andere: Heilige woede. Monnik zijn, een radicale keuze (Adveniat 2018) en Liefdesgeboden. Gevoel in het klooster van je leven (Adveniat 2019).

liefdesgeboden

 

Het Oost-Nederlands Kamerkoor op 4 april in de Hengelose Remigiuskerk!

Oost Nedrlands Kamerkoor

Het Oost-Nederlands Kamerkoor is beroemd, ook ver buiten Oost-Nederland. Onder de bezielende leiding van dirigent Rob Vermeulen weet dit grote koor altijd het publiek te raken. Elk jaar verzorgt het ONK een aantal speciale programma’s. In de afgelopen jaren bracht het koor ondermeer De Vespers van Rachmaninov, de Hohe Messe van Bach en Dixit Domus van Händel.

In 2020 werken ze onder anderen samen met de wereldberoemde flamenco-gitarist Paco Pena.

Op zaterdag 4 april zijn ze in de prachtige Remigiuskerk in Hengelo Gld., de ideale concertzaal en akoestiek voor deze talentvolle zangers. Het ONK brengt op 4 april een gevarieerd programma met ondermeer Miserere van Allegri en Russische muziek.

Projectkoor Dieren 2020

Uitvoering:

Johannes Passion  – J.S. Bach (verkorte versie)

 

Palmzondag 5 april 2020

 projectkoor

Voor de vijfde keer op rij oefent  in Dieren het projectkoor met koorzangers uit Dieren en wijde omgeving onder leiding van dirigent Hans Schimmel. Dit keer wordt er toegewerkt naar een verkorte versie van de Johannes Passion van J.S. Bach.

Het projectkoor Dieren kiest voor een versie waarbij alleen de koordelen (inclusief de koralen) worden gezongen; de aria’s worden niet gezongen maar er worden afbeeldingen van de kruiswegstaties getoond waarbij verbindende teksten worden voorgedragen. 

Tijdens het concert werkt ook een strijkkwintet mee.

Marieke Schimmel-Van Voorst begeleidt de repetities en het concert op orgel en piano.

De uitvoering vindt plaats op Palmzondag 5 april 2020 om 16.00 uur in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54 te Dieren; kerk open vanaf 15.30 uur.

De entree is kosteloos; wel wordt bij de uitgang een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Deze wordt van harte aanbevolen.

Het is handig om deze datum al vast in uw agenda vrij te houden.

Iedereen is van hartelijk welkom bij deze uitvoering.

Een vriendelijke groet en tot ziens op 5 april a.s.

Namens de organisatie, Ria van Voorst-Lockhorst

© 2020 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld