2018 10 09 08 56 58 Window

 

Nieuw diner met statushouders in Borchuus

Op zaterdag 27 oktober wordt 'meet & eat' voor de derde keer gehouden in het Borchuus in Varsseveld. Dit is een diner, waarbij inwoners en statushouders uit de gemeente Oude IJsselstreek elkaar kunnen ontmoeten.

Het begint om 17.30 uur. Van iedereen wordt verwacht iets lekkers mee te nemen, om zo te zorgen voor een lekkere maaltijd. De vorige twee edities waren een groot succes, met een hoge opkomst van zowel Nederlanders als statushouders. Daarbij werd een interactief spel gespeeld, om zo meer over elkaar te weten te komen. Ook is er een kinderprogramma georganiseerd, waardoor het geschikt is voor jong en oud.

Heb je zin om aan te schuiven of heb je een vraag over dit evenement? Geef je snel op door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want het aantal plekken is beperkt!

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esra Geurink: (06) 111 22 616

flyer Beregaaf Kinderfeest 2018VARSSEVELD - Het is weer feest in het Borchuus in Varsseveld. Deze keer op dinsdag 23 en woensdag 24 oktober, tijdens de herfstvakantie. Het adres is Kerkplein 3 in Varsseveld. Alle basisschoolkinderen zijn uitgenodigd voor editie 2018 van het BERE-Gaaf Kinderfeest. Het thema dit jaar is ‘Beestenboel’. Een leuk programma met volop muziek, verhalen, spel , toneel  en creativiteit. Het begint op beide dagen om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De toegang is gratis! Woensdagavond mogen ouders/verzorgers bij de feestelijke afsluiting aanwezig zijn van 19.00 tot 20.00 uur in het Borchuus.

De organisatie van het BERE-Gaaf Kinderfeest is in handen van een werkgroep vrijwilligers uit verschillende kerken van Varsseveld en omgeving. Wie dit gebeuren een warm hart toedraagt kan dit tonen door een gift over te maken. Dit kan op IBAN NL 47 RBRB 0931 1428 30 t.n.v. Beregaaf Kinderfeest.
De letters ‘BERE’ van het Beregaaf Kinderfeest staan voor  Beleving, Enthousiasme, Respect en Evangelie. Het is al meer dan tien jaar een vertrouwde activiteit in de herfstvakantie. Meer informatie is te vinden op Facebook.com/BGKVarsseveld.

affiche 2018 10 07

 

Zondagmiddag 7 oktober is er om 15.00 uur een Mantelzorgviering in de Oude Kerk van Etten.

Het thema van deze dienst is ‘In het goede licht’

De voorgangers zijn ds. Gerjanne van der Velde en ds. Kor Datema en medewerking wordt verleend door een zangkwartet.

Na de dienst wordt u uitgenodigd voor een koffiemaaltijd in De Glazeren Kast, het gebouw bij de kerk.

 

img 9962       img 9957

Edit: de foto's van de startzondag vind je hier 

De jaarlijkse startzondag (dit jaar op 9 september) heeft dit jaar als titel “Kerkproeverij”. We willen deze dag in het bijzonder een uitnodigende kerk zijn, met een toegankelijk programma speciaal voor gasten.

kerkproeverij

Er is deze dag vanaf 9.30 uur gelegenheid om koffie te drinken. Om 10.00 uur start de openingsviering. Aansluitend zal het programma bestaan uit uiteenlopende activiteiten. Van zingen en wandelen tot een talkshow en koken. Voor ieder wat wils. Het programma wordt afgesloten met een korte, afsluitende viering en eindigt uiterlijk om 12.00 uur. Nadien is er, voor wie dat wil, gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje. Locatie zal zijn de Keurhorsterkerk op Sinderen.

De gasten voor deze Kerkproeverij wachten echter nog op een uitnodiging. Van ons! Want het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Zeker als ze al een tijdje niet in de kerk zijn geweest óf zelfs nog nooit zijn gegaan. Een simpele uitnodiging kan dus het verschil betekenen.

Het idee is dat ieder van ons mensen uitnodigt voor de Kerkproeverij. Om jullie hierbij te helpen zijn er flyers beschikbaar, die je als uitnodiging aan mensen uit je omgeving kunt uitdelen. Voorafgaand aan de kerkdiensten van 19 augustus, 26 augustus en 2 september zullen de flyers worden uitgedeeld. Wil je op een ander moment graag flyers ontvangen of wil je liever een digitale versie van de flyer ontvangen? Neem dan even contact op met Judith Krajenbrink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10491993.

Na twee succesvolle avonden, vorig jaar december en in april 2018, toeven met statushouders in het Borchuus, is het nu tijd voor een zomereditie! Hiervoor zullen we op zaterdag 28 juli vanaf 17.30 uur neerstrijken in de tuin naast de Keurhorst, bij de familie Hiddink aan de Sinderenseweg 67a te Sinderen. De barbecue zal aangeslingerd worden en genodigden worden gevraagd om zelf iets mee te nemen om op de grill te leggen, of iets wat daarbij gegeten kan worden. Naast het eten zal er een activiteit plaatsvinden en er een kinderprogramma verzorgd worden. Heb je (weer) zin om de statushouders uit Varsseveld en omstreken te ontmoeten, of lijkt het je bijvoorbeeld leuk om een muzikale bijdrage te doen? Geef je dan gauw op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Meet and eat april 2018

 

© 2018 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld