raad van kerken in nederland logo

Hierbij nodigen wij u uit voor de oecumenische Gebedsdienst op zondag 21 januari 2018.
Deze wordt gehouden in het Vrijzinnig Centrum De Eendracht, Doetinchemseweg 5, Varsseveld.
Aanvang van de dienst 10.00 uur.
Het thema is: Recht door zee.
Muzikale medewerking wordt verleend door De Esbloazers.
De voorgangers in deze dienst zijn: Ds. Kor Datema en diaken J. van Heugten.
De collecte is bestemd voor: Stichting Minimanna.
Voor de kinderen is er oppas aanwezig, dus zijn zij ook van harte welkom.
Bert Vinke zal op het orgel spelen. De koster is dhr. B. Kraan.
Na de dienst is er gelegenheid om koffie/thee te drinken, voor de kinderen is er limonade.

OECUMENISCHE WERKGROEP VARSSEVELD

IMG 20171228 185010

Op 28 december was in het Borchuus een maaltijd met statushouders uit Varsseveld en Sinderen. De maaltijd was georganiseerd in het kader van het project ‘Tafels van hoop’ van Kerkinactie: een actie om in de periode rond kerst de langste tafel van Nederland te maken. Bij binnenkomst was er de mogelijkheid om op een groot vel karton ‘welkom’ te schrijven in de eigen taal. En tijdens de maaltijd was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen met het spel ‘Zoek iemand die’. Er was een geweldige driegangen maaltijd, met als hoofdgerecht oerhollandse stampot. Gasten hadden falaffel en baksels meegebracht. Het was een bijzondere ervaring om met zoveel nationaliteiten en geloven aan tafel te zitten en een stukje van het leven met elkaar te delen. De maaltijd was mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers en door een royale bijdrage van de diakonie.

Meer foto's zie fotoalbum.

Dank u wel!

De kaarten waren bijna op, net als de oliebollen, de stoelen waren later in de middag vrijwel allemaal bezet en ook de kerkdienst na afloop was zeer goed bezocht.

IMG 3801NPO 3fm serious request haalt elk jaar in de week voor kerst samen met heel Nederland geld op voor het Rode kruis. Heel Nederland en dus ook: Kattebak.

Onze actie werd afgetrapt door Kor Datema die zijn baard op het spel zette tijdens de actie: Snor van Kor. Als we minimaal €250 wisten op te halen ging de baard, die al 27 jaar het gezicht van Kor verwarmde, er af! We vroegen u en jullie om hulp en kwamen erachter dat de protestantse gemeente Varsseveld wel érg graag wilde dat die baard eraf ging. Ruim €600 werd al in het eerste weekend geboden voor de Snor van Kor. Op de kerstmarkt verkochten we tegen een vrije gift overheerlijk zelfgemaakt lekkers. Kattebakkers klaar? Bakken maar! Anteverta, Kor en Anna lieten ons genieten van prachtige muziek tijdens hun optreden op de kerstmarkt.

Op vrijdag 15 december om 8 uur ‘s avonds startte onze actie ‘24 uur met zonder slaap’, waarbij heel veel mensen ons hebben gesponsord. Met grote moeite, maar met veel plezier bleven we 24 uur achter elkaar wakker. De filmavond met Bas, twisteren met Kor, knutselen met Dorine, tosti’s eten met Tineke en vooral het vuurtje stoken met Frans hielden ons op de been. En natuurlijk het grote moment waarop de kapper langs kwam om Kor onder handen te nemen. De diaconie kwam ons verrassen met het nieuws dat ze onze actie ontzettend waarderen en ons wilden steunen met een donatie van maar liefst €750!

Op 23 december stapten we met een grote cheque bij Thera, Bennie en Dorine in de auto richting Apeldoorn. We sloten aan in een hele lange rij naar de brievenbus van het glazen huis. Na een gesprekje en wat selfies met BN’ers kon ons opgehaalde geld eindelijk officieel ingeleverd worden: een cheque van maar liefst €2239,19!

We kijken met veel trots en plezier terug op een hele mooie actie waarmee we het samen zo gezellig hebben gehad. Ook zijn we ontzettend dankbaar voor alle hulp die op wat voor manier dan ook kwam vanuit de gemeente. We mogen het dan wel een kattebactie noemen, maar uiteindelijk hebben we natuurlijk samen met de hele gemeente zoiets moois kunnen doen. We vieren straks kerst. Samen in de kerk, samen met familie aan de eettafel. We zijn dankbaar dat we samen zijn. En juist daarom is het zo mooi dat we het doel van serious request rondom gezinshereniging hebben kunnen steunen: Breng ze weer samen.

Ga voor meer foto's naar het fotoalbum UPDATE: meer foto's toegevoegd.

4

TERUG VAN WEGGEWEEST

Op initiatief van een aantal gemeenteleden is er begin december weer een grote kerstboom geplaatst in de
Grote Kerk, na overleg met de kerkenraad.
Na een aantal voorbereidende werkzaamheden, zoals het laten lassen van een standaard en de aankoop van
nieuwe kaarsverlichting, was het zover om op een zaterdagochtend de boom te plaatsen.
Vele handen maken licht werk. Na een paar uurtjes was de “klus” geklaard.
Hierna genoten we samen van de welverdiende chocomelk en kerstbrood.
Hopelijk heeft u weer van de echte kerstboom genoten.
Namens werkgroep “kesbeumke”.

Zie ook het foto-album

 

© 2018 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld