img 9962       img 9957

Edit: de foto's van de startzondag vind je hier 

De jaarlijkse startzondag (dit jaar op 9 september) heeft dit jaar als titel “Kerkproeverij”. We willen deze dag in het bijzonder een uitnodigende kerk zijn, met een toegankelijk programma speciaal voor gasten.

kerkproeverij

Er is deze dag vanaf 9.30 uur gelegenheid om koffie te drinken. Om 10.00 uur start de openingsviering. Aansluitend zal het programma bestaan uit uiteenlopende activiteiten. Van zingen en wandelen tot een talkshow en koken. Voor ieder wat wils. Het programma wordt afgesloten met een korte, afsluitende viering en eindigt uiterlijk om 12.00 uur. Nadien is er, voor wie dat wil, gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje. Locatie zal zijn de Keurhorsterkerk op Sinderen.

De gasten voor deze Kerkproeverij wachten echter nog op een uitnodiging. Van ons! Want het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Zeker als ze al een tijdje niet in de kerk zijn geweest óf zelfs nog nooit zijn gegaan. Een simpele uitnodiging kan dus het verschil betekenen.

Het idee is dat ieder van ons mensen uitnodigt voor de Kerkproeverij. Om jullie hierbij te helpen zijn er flyers beschikbaar, die je als uitnodiging aan mensen uit je omgeving kunt uitdelen. Voorafgaand aan de kerkdiensten van 19 augustus, 26 augustus en 2 september zullen de flyers worden uitgedeeld. Wil je op een ander moment graag flyers ontvangen of wil je liever een digitale versie van de flyer ontvangen? Neem dan even contact op met Judith Krajenbrink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10491993.

Na twee succesvolle avonden, vorig jaar december en in april 2018, toeven met statushouders in het Borchuus, is het nu tijd voor een zomereditie! Hiervoor zullen we op zaterdag 28 juli vanaf 17.30 uur neerstrijken in de tuin naast de Keurhorst, bij de familie Hiddink aan de Sinderenseweg 67a te Sinderen. De barbecue zal aangeslingerd worden en genodigden worden gevraagd om zelf iets mee te nemen om op de grill te leggen, of iets wat daarbij gegeten kan worden. Naast het eten zal er een activiteit plaatsvinden en er een kinderprogramma verzorgd worden. Heb je (weer) zin om de statushouders uit Varsseveld en omstreken te ontmoeten, of lijkt het je bijvoorbeeld leuk om een muzikale bijdrage te doen? Geef je dan gauw op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Meet and eat april 2018

 

Afgelopen zondag werden nieuwe ambtstdragers bevestigd.

Bevestiging ambtstdragers 10/6/2018

Voor meer foto's, kijk in het foto album.

2018 05 20 17 28 59 POSTER OPEN KERK 2018

Tekst behorende bij de bloemschikking van Pinksteren. 

img 8456

De rode bloemen in de schikking verwijzen naar het vuur dat niet dooft en de liefde die blijft.

Als de kleur van het vuur verwijst rood naar de brandende liefde en de Heilige Geest.

De rode kaarsen zijn de vlammen van het Pinksterfeest.

De takken klimop vertellen over Gods trouw

.

 

 

© 2018 Protestantse Gemeente Varsseveld - Alle rechten voorbehouden - webdesign: Web & Print Varsseveld